Az Oroszlán (unoka)testvérek az eredeti Galanttal indulnak az Esztergom Classicon

Megosztás :

Az Esztergom Classic egyik legizgalmasabb autója lesz az a Mitsubishi Galant VR4, amivel az Oroszlán testvérek 1993-ban az I. Esztergom Rallyn az N csoport harmadik helyén végeztek és abban az évben megnyerték vele az N-es bajnokságot. 

A nagyon precízen helyreállított autóval a legendás testvérpáros gyerekei állnak rajthoz. A volánnál az eredeti páros navigátorának, Oroszlán Tibornak a fia, az Európa-bajnok többszörös magyar bajnok és Kékszalag győztes vitorlázó Oroszlán Péter foglal majd helyet, akinek Oroszlán László lánya, Oroszlán Évi fogja olvasni az itinert. 

Bár mindketten lelkes rajongói a rallysportnak, egy prológot leszámítva ez lesz az első alkalom, hogy versenyautóba ülnek. 

„Nagyon kellemes nosztalgikus érzés már az is, hogy az eredeti állapotában láthatom a Galantot, az pedig, hogy a gyerekeink mennek vele egy kört az Esztergom Classicon, ahol mi olyan sokat versenyeztünk, pedig egészen különleges dolog lesz – mondja Oroszlán Tibor. – Biztos vagyok benne, hogy Laci is figyelni fog minket odafentről. 

Nagyon szerettük a Mitsubishi Galantot, amit annakidején egy új utcai autóból építettek nekünk a német Holczer műhelyben. Érdekessége volt, hogy a négykerék-hajtás mellett négykerék-kormányzású is volt, ami különösen murván volt előny. Egyébként is ezt a talajt szerette jobban, igazi robosztus építése volt, gyakorlatilag soha sem hagyott cserben minket. 

Fotó: Peták Tibor // Oroszlán László–Oroszlán Tibor, Mitsubishi Galant VR4, I. Esztergom Rally, 1993

Amikor Lancerra váltottunk, eladtuk. Nem olyan régen talált rá Évi férje. Fehérvár Csabiék újították fel, és fantasztikus munkát végeztek. Én nem is tudtam róla, egyszer csak egy családi találkozóra begördült vele Herczig Norbi. Nem akartam hinni a szememnek. Úgy képzeld el, hogy amikor beültem, pont olyan volt, mintha a harminc évvel ezelőtt lettem volna. 

Természetesen én is ott leszek az Esztergom Classicon, és szurkolni fogok mindenkinek. De leginkább azért megyek, amiért annak idején az Esztergom Rallyt Lacival a legjobban szerettük. Budáról gyorsan fel tudtunk menni, akkor még nem volt tréning korlátozás, úgyhogy munka után este felmentünk, mondván, hogy pályát járunk, de valójában a többiekkel akartunk dumálni. Remélem most is összefutok pár régi versenyzőtársammal.“

Scroll to Top