Esztergom Classic Historic – Tisztelgés a magyar autósport története előtt

Megosztás :

Esztergom Classic Historic: Ezt a kategóriát azzal a nem titkolt szándékkal hoztuk létre, hogy tisztelegjünk a magyar autósport, ezen belül is elsősorban a rally történelme előtt. 

Szeretnénk olyan versenyzőket, navigátorokat meghívni, akik már az I. Esztergom Rallyn is rajthoz álltak, illetve akik a magyar rallysport történetének kiemelkedő alakjai. 

Szintén nem titkolt szándékunk lehetőséget nyújtani a versenyzőknek, hogy a garázsban őrzött és természetesen féltett régi versenyautóikat évente egyszer elővegyék és megmutathassák a közönségnek. 

Már az I. Esztergom Classicra is több olyan versenyző jelezte részvételi szándékát, akiket régen láthattuk versenyautó volánja mögött, vagy éppen a mai napig aktívak, de olyan autóval állnak rajthoz, amivel évtizedekkel korábban láthattuk őket versenyezni. De van már olyan nevezőnk is, akinek az autóján ugyanaz a jól csengő név szerepel, mint három évtizeddel ezelőtt, csak időközben generációváltás történt és apuka helyét a fia veszi át. 

Mivel célunk a tisztelgés, ezért nem versenyt hirdetünk – időmérés sem lesz –, hanem mindenki vérmérséklete és a versenyautó tudása szerint élményautózhat akár saját maga, akár a közönség számára. 

A résztvevők listáját hamarosan közzétesszük. Reméljük lesznek közte igazi meglepetések, de azt is elárulhatjuk, hogy többen jelezték, idén még nem tudnak eljönni, de jövőre szeretnének rajthoz állni. 

Az Esztergom Classic futamon a historic mezőny rajtol elsőnek, majd a cruise és a regularity követi őket.  

Scroll to Top