Matics Misi VFTS-sel indul az Esztergom Classicon

Megosztás :

Visszatér Matics Mihály a gyökerekhez és egy Lada VFTS volánja mögött áll rajthoz az Esztergom Classicon május 19–21-e között. Mivel időmérés nem lesz, Misi csak egyet tehet: látványra fog autózni.

Az Esztergom Classic kétségtelenül egyik legnagyobb sztárja lesz Matics Mihály, aki a régi szép idők emlékére Lada VFTS-re váltja az utóbbi években megszokott Mitsubishijét. 

Sajnos az eredeti Matics-féle VFTS még nem készült el – éppen karosszériásnál van egy éve – ezért Rácz Gábor adta kölcsön neki az autóját, csak hogy szórakoztathassa az Esztergom Classicra kilátogató nézőket. 

„Már tavaly szerettem volna menni a VFTS-emmel, de még mindig nem készült el. Nehéz manapság jó szakembert találni – nevet Misi. – Szerencsére Rácz Gabu felajánlotta az ő autóját, így nem kell kihagynom az I. Esztergom Classicot. 

Az Esztergom Rallyt mindig is nagyon szerettem, ez nekem tulajdonképpen hazai verseny volt. Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy egy tét nélküli versenyen csúszkálhatok és nagyon jó kezdeményezésnek tartom az Esztergom Classicot. 

Gabi mindig azt mondja a VFTS-ére, hogy olyan mint egy kettes létra, de szerintem jó kocsi. Nem lesz ugyan időmérés, de azért nem fogok gyök kettővel menni. Azt még nem tudom, hogy milyen gumit vegyek rá, hogy csússzon is, de fogjon is, de az biztos, hogy a nézőknek fogok autózni. Ha ők élvezik, én is élvezni fogom.“

Matics indult az I. Esztergom Rallyn 1993-ban is, ahol is egy A-s Zsigulival állt rajthoz. Ha nem is erről a versenyről, de természetesen akad egy jó sztorija az Esztergom Rallyról. 

Fotó: Peták Tibor // Matics Mihály 1993. Esztergom Rally

„Volt egy Esztergom Rally, ahol rajtszámos autóval indultunk, de előfutóként fejeztük be – nevet. – Vettünk a Zsiguliba egy elektronikus gyújtást és azt gondoltuk, hogy ezzel aztán majd jól megmutatjuk. Lejöttünk a rajtdobogóról és megállt az autó, mint a hal szeme. 

Szerencsére akkor még sok Zsiguli volt az úton, megállt mellettünk valaki, kérdezi mi a baj. Mondom kéne egy elosztó. Szedd ki. Kiszedtük, mi mentünk tovább, ő nem tudom, hogy jutott haza, de nem is volt kérdéses, hogy odaadja a gyújtáselosztóját. 

Viszont ez annyi időt vett igénybe, hogy kikéstük a maximálisan lehetséges 15 percünket, ami kizárást von maga után. A rendezők együtt érezhettek velünk, mert megengedték, hogy előfutóként menjünk tovább. 

Amikor elkezdtem versenyezni, többször mondtam nagy mellénnyel, hogy fogok én még Ranga előtt rajtolni. Hát akkor ez tényleg valóra vált“ – nevet Misi. 

Búcsúzóul még a kötelező kérdést tettük fel neki: Milyen lesz újra VFTS-sel menni? 

„Szerinted?“

Scroll to Top